Niestety strona póki co nie obfituje w pokaźne ilości informacji jakich można by się było spodziewać. Postanowiłem nieco przytłumić tępo pracy kosztem jakości przyszłych źródeł.
Aktualne prace głównie skupiają się na stworzeniu solidnych podstaw mechaniki gry, które zapewniły by spójność i prawidłową zależność między postaciami o różnych stopniach wtajemniczenia. Wraz z opracowywaniem mechaniki powstaje dość szczegółowy poradnik/samouczek wprowadzający graczy do przyszłej rozgrywki. Mają w tym pomóc dodatkowe "smaczki", które przewidziałem w najbliższej przyszłości. Już stoi Biblioteka - jeszcze pusta, trochę będzie trzeba poczekać na Karczmę :) Oba wytwory mają być oryginalne i na swój sposób wprowadzać więcej życia do otaczającego nas świata.
A propos tego ostatniego. Po zakończeniu opracowywania wszelkich podstaw, zamierzam przeprowadzić jedną kampanię testową z dwoma, maksymalnie trzema graczami. Powoli powstaje więc scenariusz jak i mapa północnej prowincji. W początkach RPG zamierzam się skupić wyłącznie na tej jednej jurysdykcji, by osiągnąć pewien punkt odniesienia do innych większych lokacji.
Osoby które posiadają znaczną wiedzę na temat świata Claymore (ja takowej jeszcze nie mam) i chcą pomóc w projekcie, czekam na kontakt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum